Yüksük Çorbası

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 1/3 su bardağı 60 gr Nohut
7 su bardağı 1400 gr Su
1 su bardağı 110 gr Un
2 1/2 tatlı kaşığı Tuz
1/2 adet Yumurta
1/2 su bardağı 90 gr Kıyma
1/4 tatlı kaşığı Kara biber
1 yemek kaşığı Sıvı yağ
2 yemek kaşığı Salça
3 yemek kaşığı 30 gram Margarin
1 yemek kaşığı Nane
3 yemek kaşığı Limon suyu

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Nohutu yıkayıp 1 su bardağı su ile bir gün önceden ıslatın. 2 su bardağı su ekleyip basınçlı tencerede 40 dakika pişirin. Unun 1/2 yemek kaşığını ayırarak, kalan una 1/2 tatlı kaşığı tuzu koyup karıştırın. Ortasını açarak yumurtayı kırın. 3 yemek kaşığı suyu azar azar ekleyerek katı bir hamur hazırlayın. 2-3 dakika yoğurun ve üzerine nemli bez örtüp 5 dakika dinlendirin. Hamuru ayrılan undan kullanarak 1 milimetre kalınlıkta açarak, dikiş yüksüğü ile kesin ve dinlendirin. Kıymaya, 1/3 tatlı kaşığı tuz ve karabiber katarak, yoğurt, fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Teflon tavaya sıvı yağı koyup ısıtın ve köfteleri ekleyin. Sallayarak pembeleşinceye kadar kızart. Salça ve geri kalan tuzu nohuta ekleyin ve karıştırarak kalan suyu koyun. Kaynatın. Hamurları kaynayan karışıma katarak 10 dakika pişirin sonra köfteleri ekleyin. 5 dakika daha pişirin. Margarini tavada eriterek içine naneyi ekleyin. Birkaç kez çevirin ve limon suyu ile birlikte çorbanın üzerinde gezdirin, kaynayınca ocağı kapatın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT