Milföy hamurlarını yan yana koyup çözülmesini bekleyin. Kayısıları küp doğrayın. Portakal suyu ve likör ile bir taşım kaynatın, 20 dakika dinlendirin.
200 gr. milföy dilimlerine ince bir tabaka halinde su sürün ve üst üste koyun. Hafif unlu tezgahta 30 cm. çapında açın, 26 cm. çapındaki yağlanmış tart kalıbına yayın. Çatalla birçok kere delin, üstüne kağıt serip, nohutla kaplayın. 180°C’de ısıtılmış fırının 2. rafında 15 dakika pişirin, kağıt ve nohutları çıkarıp 5-7 dakika daha pişirin.
Kalan hamuru unlu tezgahta ince açın ve 1 cm. kalınlığında şeritlere kesin. Kayısıları süzün, suyunu saklayın. Ricotta, 1 yumurta, 3 yumurta sarısı, portakal kabuğu rendesi ve şekerli vanilini mikserle 5-7 dakika krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kayısıdan bir kaşık ayırıp, kalanını ekleyip karıştırın.
4 yumurta beyazını bir tutam tuz ile katı olana kadar çırpın, şekeri yavaş yavaş ekleyip 3 dakika daha çırpın, peynirli karışıma ilave edin. Karışımı hamurun içine yayın, düzleştirin. Şerit hamurları üzerine kafes şeklinde yerleştirin, bir kaşık kayısıyı serpiştirin. 1 yumurta sarısını, 1 kaşık su ile çırpın. Şerit hamurların üzerine sürün. Tartı aynı ısıda 40 dakika daha pişirin.
Marmelatı ve likörlü portakal suyunu 1/2 dakika kaynatın. Sıcak pastanın üstüne sürün. Kalıbın içinde ılındıktan sonra çıkartıp servis yapın.