Vişneli Rulo

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 40 Dakika

Malzemeler: Hamuru için: 1 - 2 kahve fincanı pudra şekeri, 1 kahve fincanı sıvı margarin, 1 kahve fincanı ayçiçek yağı, 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı yoğurt, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamına gelinceye kadar)
Harcı için: 2 su bardağı dondurulmuş vişne, Yarım su bardağı çekilmiş fındık
Üzeri için: Yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı şeker

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Derin bir kase içerisinde pudra şekerini, sıvı margarini, ayçiçek yağını, sütü, yoğurdu, kabartma tozunu, vanilyayı ve aldığı kadar unu koyup kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurup küçük bezelere ayırınız.
Vişneleri bir süzgeçe koyup, suyunu süzün. Tezgaha hafifçe un serpin, hamuru merdane ile açın, hamurun içine vişnelerden ve çekilmiş fındıklardan koyup, önce (alt kenarı) içeri ve her iki yanıda içeri kapatıp sigara böreği gibi sarın. Ruloları sıvı sana ile yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, toz şeker serpin. Önceden 185 derece ısıttığınız fırında ruloların üzerleri kızarana kadar pişirin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT