Kişi Sayısı: 5 Kişi
Pişme Süresi: 40 Dakika
Malzemeler: Harç Malzemesi: 250 ml (1 su bardağı) zeytinyağı, 50 gr dolmalık fıstık, 750 gr soğan (ince doğranmış), 250 g (1 1/4 su bardağı) pirinç (ılık tuzlu suda 1 saat bekletilmiş ve birkaç kez yıkanıp, süzdürülmüş), Taze çekilmiş karabiber, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yenibahar, 50 g kuş üzümü (ılık suda 1 saat bekletilmiş), 1 çay kaşığı toz şeker, 250 ml (1 su bardağı) su (kaynar halde), 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış, sapları saklanmış), 1/2 demet nane (ince kıyılmış, sakları saklanmış), 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış, sapları saklanmış)
Yaprak malzemesi: 350 gr taze veya salamura asma yaprağı, 1/2 bardak zeytinyağı, 1 bardak su, 1 limon suyu