Zeytinyağlı Yaprak Dolması

Kişi Sayısı: 5 Kişi

Pişme Süresi: 40 Dakika

Malzemeler: Harç Malzemesi: 250 ml (1 su bardağı) zeytinyağı, 50 gr dolmalık fıstık, 750 gr soğan (ince doğranmış), 250 g (1 1/4 su bardağı) pirinç (ılık tuzlu suda 1 saat bekletilmiş ve birkaç kez yıkanıp, süzdürülmüş), Taze çekilmiş karabiber, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yenibahar, 50 g kuş üzümü (ılık suda 1 saat bekletilmiş), 1 çay kaşığı toz şeker, 250 ml (1 su bardağı) su (kaynar halde), 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış, sapları saklanmış), 1/2 demet nane (ince kıyılmış, sakları saklanmış), 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış, sapları saklanmış)
Yaprak malzemesi: 350 gr taze veya salamura asma yaprağı, 1/2 bardak zeytinyağı, 1 bardak su, 1 limon suyu

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Yağ kızar kızmaz fıstıkları ilave edip, sık sık karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanı katın, yine sık sık karıştırarak birkaç dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından pirinci ilave edip, 3 dakika kavurun. Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar, şeker, kuşüzümü ve kaynar halde suyunu ilave edin. Bir taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp, dolma içini ağır ateşte, 15 dakika pirinçler suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın. Maydanoz, nane ve dereotunu ilave edip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, dolma harcını 15 dakika kadar demlendirin. Sarma İşlemi Yaprak salamura ise sıcak suda 2-3 dakika, taze ise tuzlu suda rengi dönene kadar haşlayın. Büyük yaprakların damarlarını ayıklayıp ikiye bölün. Dolma içinden, yaprağın ortasına bir miktar koyup, yanlarını içe kıvırarak sarın. Bir tencereye bir kat asma yaprağı döşeyin. Dolmaları düzgün bir şekilde yerleştirin. Sonra, suyunu, zeytinyağını, limon suyunu döküp, dolmaların üzerine bir tabak koyun; tencerinin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Soğuduktan sonra, servis tabağına alın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT