Balıklı Pay

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 1 kg. beyaz etli bir balığın filetosu
1 adet yumurta
125 gr. margarin
2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
2 tatlı kaşığı kuş üzümü
250 gr. un
3 çorba kaşığı margarin
tuz, kara biber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Balık filetosunu iri kuşbaşı doğrayın. Tuzlayıp biberleyin. Kuşüzümünü ayıklayıp, ılık suda bekletin. Üzümler şişince süzün. Margarini bir tavada eritin. Balıkları ilave edip, zedelememeye özen göstererek, bir kevgirle arada bir çevirerek birkaç dakika sote edin. Bu arada kuşüzümünü ve fıstığıda ilave edin. Fıstıklar sararıp balıklar pişmeye yüz tutunca tavayı ateşten alın. Fazla yağını süzüp, harcı bir kenarda saklayın. Hamuru hazırlamak için unu eleyin. Tuzu ilave edip, karıştırın. Margarini katıp, avucunuzun içiyle ovarak iyice yedirin. Kumlu bir doku elde edinceye kadar bu işleme devam edin. Karışımı havuz biçiminde açın ortadaki boşluğa çırpılmış olarak yumurtayı koyun. Un, yağ karışımını yavaş yavaş yumurtaya yedirin. Pürüzsüz bir doku elde edince, hamuru nemli bir beze sarıp, serin bir yerde yarım saat kadar dinlendirin. Bu süre sonunda hamuru yaklaşık 1/2 santimetre kalınlığında açıp, bir kısmını büyükçe bir tart kalıbının içine döşeyin. Kenardan taşan kısımları, bıçağın tersiyle kalıbı sıyırarak alıp, ayırın. Pişerken hamurun kabarmaması için, kalıbın dibinde kalan hamuru en az beş altı yerinden çatalla delin. Hazırladığınız harcı tart kalıbının içine doldurun. Kalıptan taşan parçalarla kalan hamuru yeniden aynı kalınlıkta açıp, tart kalıbının üzerine döşeyin. Balıklı payı, önceden ısıtılmış 200º C lik fırına verip, yaklaşık 20 dakika, iyice kızarıncaya kadar pişirin. Bu sürenin sonunda payı fırından çıkarın. Ters yüz ederek payı kalıbından alın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT