Hamsili İçli Tava

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 1 kg hamsi
1/2 kg pirinç
3 baş orta boy soğan
2 kahve fincanı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı karabiber
1,5 kahve fincanı çamfıstığı
1 su bardağı ayçiçek yağı
yeteri kadar tuz
300 gr. tereyağ

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
İnce ince doğranmış soğanlar 1/2 su bardağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. İyice yıkanmış ve süzülmüş pirinç çamfıstığıyla birlikte soğanın içine katılır. 2-3 dakika kavrulduktan sonra 3 su bardağı sıcak su ve yağ katılır. Tencerenin kapağı örtülerek pilav pişirilir. Diğer tarafta hamsiler kılçıklarından ayrılarak fileto haline getirilir. Hamsilerin yarısı tavaya bir sıra dizilir. Pişen ve henuz dinlendirilmemiş durumdaki pilava kuşüzümü katıldıktan sonra pilav hamsilerin üstüne boşaltılır. Pilavın üstüne de kalan hamsiler dizildikten sonra çok hafif ateşte alt üst edilerek kızartılır. Sonra ters çevrilerek servis tabağına boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT