Mantarlı Dil Balığı

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 8 adet dil filetosu
200 gr. mantar
2 yumurta
1/2 limon
brandy
sek beyaz şarap
sarımsak
biberiye
zeytinyağı
tuz, karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Balık filetolarını yıkayıp kurutun. Mantarları iyice temizledikten sonra ince ince dilimleyin ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Bir tencerede balıkları, yarım bardak şarabı ve bir kadeh brandy’yi koyun. Bir diş sarımsak, bir bağ biberiye, tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Balıkları çıkarın ve mantarların yanına ekleyin. Sıcak tutun. Öte yanda balığın piştiği sosu süzüp, yüksek ateşte kaynatın. Kıvamı biraz koyulaşmalı. Ateşi kısıp yumurtaların sarısını, dört kaşık zeytinyağı ve birkaç damla limon suyunu ekleyin ve süratle karıştırarak pişirin. Yumurtalar karışıma dağıldığında ocaktan alın. Filetoları, mantarlarla beraber bir tabağa yerleştirin ve sosu üzerine dökerek servis edin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT