Malzemeler: 4 Adet 10x10 cm ölçülerinde Milföy Hamuru 10-12 Mantar 1 Yumurta Sarısı 2 Domates 300 gr Karides
1 Çay Kaşığı Tereyağı 1 Kesme Şeker 1 Çay Kaşığı Acı Sos
Biber, Tuz
Milföy hamurlarını yağlanmış tepsiye dizip yumurta sarısı sürün. Orta ısılı fırında 15 dk kızartın.Soğuyunca ortasından, enlemisne kesip iki parçaya ayırın. Diğer tarafta domatesleri soyup doğrayın. Mantarları akar su altında yıkayıp doğrayın. Karidesleri 2 dakika haşlayıp kabuklarını çıkarın. Tavada kızdıracağınız tereyağında domatesleri kavurun. Şeker, tuz, biber ekleyin. Yumuşayınca mantar ve karidesleri ilave edip kısık ateşte 4-5 dk pişirin. Domatesler tamamen suyunu çekince hazırladığınız milföylere paylaştırın. Üzerine kesip ayırdığınız parçaları kapatıp sıcak servis yapın.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Yorumlar ve DerecelendirmelerHerhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...