Malzemeler: 200 gr. Somon Füme 125 gr. Un 250 gr. Süt 50 gr. Süzme Yoğurt 100 gr. Krema 100 gr. Mayonez 70 gr. Ketçap 1/4 adet Yumurta 2 adet yumurta 200 gr. ıspanak 3 gr. siyah havyar 30 gr. ayçiçek yağı 5 gr. tuz
Ispanaklı Krepin yapılışı: Süt, un, yumurta ve tuz çukur bir kabın içerisinde çırpılır. Daha sonra ince süzgeçten geçirilir. İçine temizlenip haşlanmış ıspanak yaprakları blender`da püre haline getirilerek eklenir. Yeşil bir renk alıncaya kadar iyice karıştırılır. Krepler teflon tavaya ince olarak dökülür ve soğumaya bırakılır. Diğer bir kapta krema çırpılarak köpürtülür. İçine süzme yoğurt ve ince doğranmış olan maydanoz, dereotu, sarımsak eklenerek karıştırılır. Hazırlanan bu karışım kreplerin arkasına ince bir şekilde sürülür. Onun üzerine somon fümeler sıralanır, Sıkı olarak rolade şeklinde sarılır.
Buzdolabında 1 saat dinlendirildikten sonra kesilir.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Yorumlar ve DerecelendirmelerHerhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...