Tahinli Balık

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 6 fener balığı filetosu (1 kg. 250 gr.)
2 limon suyu
5 çorba kaşığı zeytinyağı (75 ml.)
2 büyük kuru soğan
4 çorba kaşığı tahin (60 ml.)
3 diş sarmısak
1/2 su bardağından biraz az su (100 ml.)
Tuz, taze öğütülmüş karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Fırınınızı önceden 180 °C`de ısıtın. Balıklarınızı fazla derin olmayan bir fırın kabına yerleştirin. 2 çorba kaşığı limon suyu tuz, biber ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını dökün ve 15 dk. pişirin. Soğanları kıyın ve geri kalan zeytinyağında kavurun. Tahin ve sarmısağı, bir miktar tuzla bir kabın içinde çırpın; yavaş yavaş su ve geri kalan limon suyunu ilave edin. Karışımınız krema haline gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Pişirdiğiniz balıkları fırından alın, üzerlerine kavrulmuş soğanları serpiştirin. Tahinli sosu da ilave ederek 15 dk. daha pişirin.Beyaz pilav ve rokayla servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT