Malzemeler: 1 kg kuşbaşı kuzu eti 5 adet orta boy patlıcan 2 adet soğan 1 adet havuç 1 yemek kaşığı margarin 2 adet sivri biber 2 su bardağı pirinç 1 kase Yoğurt tuz, karabiber kızartmak için sıvı yağ
Kuşbaşı doğranmış et, soğan, havuç ve sivri biberleri margarinde kavurun. Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına üçe bölün. Acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin. Sıkıp kızgın sıvı yağda kızartın. Kızarttığınız patlıcanları, tencerenin zeminine yerleştirin. Üstüne kavrulmuş malzemeleri ve 2 su bardağı pirinci koyun. 3 1/3 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin. Düz bir servis kabına tersyüz edip yoğurtla birlikte servis yapın.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Yorumlar ve DerecelendirmelerHerhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...