İçli Köfte

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 40 Dakika

Malzemeler: İç Malzemesi:
250 gr kıyma
2 soğan
2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 yemek kaşığı reyhan
2 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
Köfte Malzemesi:
2 su bardağı bulgur
2 su bardağı kaynar su
1 su bardağı dövülmüş bulgur

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Soğanları rendeleyerek altın rengi olana kadar tereyağında kavurun. İçine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Kıyma kavrulduktan sonra, diğer iç malzemelerini de ilave edip, 10 dakika daha ateşte çevirin. Daha sonra buzdolabında soğumaya bırakın.
Köftenizi hazırlamak için kaynar suyun içinde bulgurları iki saat bırakın. Bulgurlar kabarmaya başlayınca, sakızlaşıncaya kadar yoğurun. Bulgurdan elde ettiğiniz hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Minik parçaların ortasını başparmağınızla çukurlaştırıp içine harcı ilave edin. Sonra köfteleri tekrar yuvarlak hale getirin. Derin bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurun. Su kaynadıktan sonra hazırladığınız köfteleri kaynar suda haşlayın. Haşlanıp su yüzeyine çıkan köfteleri kevgir yardımıyla süzerek alın. Sıcak servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT