Paella

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 4 çorba kaşığı sıvı yağ (60 ml.)
10 sosis halkalar halinde doğranmış (500 gr.)
500 gr. ince ve uzun doğranmış dana eti
1 orta boy soğan, ince kıyılmış
3 diş sarmısak, dövülmüş
1 çarliston biber, ince doğranmış
3 orta boy domates, soyulmuş, iri küp doğranmış (600 gr.)
2 su bardağı pirinç (500 gr.)
4 su bardağı su (1 lt.)
1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
1/2 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı safran
250 gr. taze fasulye, 2 cm. genişliğinde kesilmiş
1 tatlı kırmızıbiber, ince kesilmiş
1 su bardağı bezelye, haşlanmış (100 gr.)
1 çorba kaşığı nane
1 çorba kaşığı dereotu
3 taze soğan, ince kıyılmış
Tuz, karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
2 çorba kaşığı zeytinyağını derin bir tava veya çin tavasında (wok) kızdırarak, sosisleri 4 dk. sote edin, bir tabağa alıp, kenara ayırın. Aynı tavada eti de 5 dk. sote edin ve bir tabağa alıp kenara ayırın. Aynı tavada soğan, sarmısak, yeşil ve kırmızıbiberi soğanlar ölene kadar (2-3 dk.) sote edin. Domatesleri, pirinci, suyu, toz kırmızıbiberi, kekiği ve safranı ilave edip bir taşım kaynatın. Bu karışıma daha önce ayırdığınız sosis, et ve taze fasulyeyi ekleyin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte, pirinç suyunu çekene kadar (20 dk.) pişirin. Taze soğan, dereotu, bezelye ve naneyi ilave edip 6-7 dk. daha pişirin. Sıcak servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT