Patatesli Biftek

Kişi Sayısı: 5 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: Yenibahar
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı sirke
5 tane 150 gramlık dana biftek
5 çorba kaşığı margarin
yarım kilo patates
2 orta boy soğan
yarım su bardağı et suyu
tuz, karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Maydanozu kıyın. Patatesi yarım santim kalınlığında halkalar halinde doğrayın. Biftekleri bir kapta yeni bahar, maydanozun yarısı, sirke ve tuzla karıştırın. Yarım saatte bir eti çevirin ve 1.5 saat bekletin. Bir kabın içini 2 çorba kaşığı margarinle yağlayın. Patates ve soğanları yerleştirin. Üzerine et suyu dökün. Ocakta bir taşım kaynatın. Bir tepsiye aktarın ve tepsiyi önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyup patatesler yumuşayıncaya kadar 45- dakika pişirin. Etleri çıkarın, kalan 3 kaşık yağı tavada eritin. Biftekleri tavaya koyup her iki yanını harlı ateşte birer dakika pişirin. Sonra bu etleri soğan ve patateslerin üzerine dizin. Tuz ve biber ekledikten sonra 200 derecelik fırında 5 dakika daha pişirin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT