Malzemeler: 5.5 su bardağı un 2 adet yumurta 1 çay kaşı karbonat 2 çorba kaşığı yoğurt 1 tutam tuz 2.5 su bardağı ceviz içi 4 su bardağı nişasta 4 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su 400 gr tereyağı
Geniş bir kabın içine unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp 2 yumurta, bir tutam tuz, 2 çorba kaşığı yoğurt ve karbonat ekleyip karıştırın. Ilık su ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üzerine nemli bez örterek 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan küçük parçalar kopararak bezeler yapın. Nişasta serperek sigara kağıdı inceliğinde yufkalar açın. Yufkayı ikiye katlayıp ön kısmına oklavayı yerleştirin. Oklavanın önüne kıyılmış ceviz, eritilmiş tereyağı gezdirip oklavaya sarın. Elinizle bükerek oklavadan çıkarın. 3 cm genişliğinde parçalar kesip yağlanmış tepsiye yan yana dizin. 1 su bardağı eritilmiş tereyağını üzerine gezdirin. Orta hararetli fırında pembeleşinceye kadar kızartın. Fırından çıkararak soğutun. Bu arada şurubu hazırlamak üzere su ve şekeri kaynatın. Ateşten almadan önce çeyrek limon suyu ilave edin. Ilıklaşınca soğumuş olan tepsinin üzerine gezdirerek dökün. Tatlı, şurubu tamamen çekinceye kadar bekletin. Üzerine ceviz içi ve ince dövülmüş fıstık serptikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Yorumlar ve DerecelendirmelerHerhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...