Dolandırma

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 5.5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşı karbonat
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tutam tuz
2.5 su bardağı ceviz içi
4 su bardağı nişasta
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
400 gr tereyağı

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Geniş bir kabın içine unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp 2 yumurta, bir tutam tuz, 2 çorba kaşığı yoğurt ve karbonat ekleyip karıştırın. Ilık su ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üzerine nemli bez örterek 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan küçük parçalar kopararak bezeler yapın. Nişasta serperek sigara kağıdı inceliğinde yufkalar açın. Yufkayı ikiye katlayıp ön kısmına oklavayı yerleştirin. Oklavanın önüne kıyılmış ceviz, eritilmiş tereyağı gezdirip oklavaya sarın. Elinizle bükerek oklavadan çıkarın. 3 cm genişliğinde parçalar kesip yağlanmış tepsiye yan yana dizin. 1 su bardağı eritilmiş tereyağını üzerine gezdirin. Orta hararetli fırında pembeleşinceye kadar kızartın. Fırından çıkararak soğutun. Bu arada şurubu hazırlamak üzere su ve şekeri kaynatın. Ateşten almadan önce çeyrek limon suyu ilave edin. Ilıklaşınca soğumuş olan tepsinin üzerine gezdirerek dökün. Tatlı, şurubu tamamen çekinceye kadar bekletin. Üzerine ceviz içi ve ince dövülmüş fıstık serptikten sonra dilimleyerek servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT