Malzemeler: 300 gr irmik 160 gr yoğurt 4 çorba kaşığı sıvı yağ 3 adet yumurta 1 çay kaşığı karbonat Şurup İçin: 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu.
Şeker ve suyu kıvamlı bir şurup olacak şekilde kaynatın. Limon suyunu da katıp ateşten indirin. Hamur için irmik, yoğurt, yağ, yumurta ve karbonatı karıştırın. 10 dakika dinlendirin. Derin bir tencereye bol yağ koyun, kızdırın. Kaşıkla aldığınız malzemeyi orta kızgınlıktaki yağa atın. Altın gibi kızarınca çıkarın ve şurubun içine atın.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Yorumlar ve DerecelendirmelerHerhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...