İrmik Lokması

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 300 gr irmik
160 gr yoğurt
4 çorba kaşığı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Şurup İçin: 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu.

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Şeker ve suyu kıvamlı bir şurup olacak şekilde kaynatın. Limon suyunu da katıp ateşten indirin. Hamur için irmik, yoğurt, yağ, yumurta ve karbonatı karıştırın. 10 dakika dinlendirin. Derin bir tencereye bol yağ koyun, kızdırın. Kaşıkla aldığınız malzemeyi orta kızgınlıktaki yağa atın. Altın gibi kızarınca çıkarın ve şurubun içine atın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT