Şekerpare

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 3 çay fincanı un
100 gr. tereyağ veya 1 çay fincanı sıvı yağ
fındık
1 çay fincanı pudra şekeri
1 fiske tuz
1 paket kabartma tozu
2 yumurta-1 yumurtanın beyazı ayrılacak(fındıkları sürmek için)
Şurup için: 3 bardak toz şeker
3,5 bardak su
1/2 limon suyu
1/2 çay kaşığı vanilya

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Yağ, pudra şekeri tuz ve kabartma tozunu tahta bir kaşıkla karıştırılarak yumuşatılır. Krema haline gelen yağa önce yumurta sonra unu yedirerek yoğurup elde edilen hamur nemli bir bez altında 10 dakika dinlendirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayıp tepsiye dizilir. Üzerine fındık koyarak fırında pişirilir (20-25 dakika) Diğer taraftan şurubu hazırlayarak kıvamlanan şuruba limon suyu ve vanilyayı ilave edilir. Bir taşım kaynatılır. Fırından çıkan sekerparelerin üstüne dökerek şurup tepside çektirilir. (fırında) (soğuk şurup, sıcak şekerpare)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT