Malzemeler: 1 çorba kaşığı nişasta 1 çorba kaşığı şeker 5 yumurta 125 gr. margarin 4,5 su bardagi şeker
4,5 su bardağı su
1/4 limon suyu 2 su bardağı kızartma yağı
Şerbeti için: 4,5 su bardağı şeker, 4,5 su bardağı su ile kaynatılır. Limon suyu konur. Koyulaşınca ateşten alınır. Bir tencereye 2,5 bardak su margarin, 1 tutam tuz konup kaynatılır. Elenmiş un, irmik, nişasta ilave edilip karıştırarak pişirilir. Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır. (Hafif ateşte 8-10 dakika). Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır. Bir kaşıkta şuruptan katılıp yoğrulur. Hamur ucuna tırtıllı huni takılmış krema pampaina doldurulur. Isıtılmış yağa 4-5 cm boyunda sıkılıp iki bıçakla kesilir. Tava sallanarak pembe renkte kızartılır. Soğuk şuruba katılır. 5 dakika sonra tabağa alınır.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Yorumlar ve DerecelendirmelerHerhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...