Malzemeler: 400 gr dana kıyma 1 kg patlıcan 500 gr süzme yoğurt 2 Adet yumurta sarısı 3 Adet sivribiber 2 Adet domates 1 Çorba kaşığı margarin 1 Demet maydanoz 2-3 Diş sarımsak Tuz, kırmızı pul biber
Sarımsağı, yoğurdu ve yumurta sarılarını çırpın. Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Hazırladığınız yoğurtlu karışıma patlıcanları karıştırın.
Bu karışımı bir kaba boşaltıp hafif ateşte biraz çevirip tepsiye alın. Kıymayı ve tuzu 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavurun. Tepsideki Patlıcanlı yoğurdun üzerine gezdirin. İnce doğranmış sivribiber ve domatesleri kavurup, kıymanın üzerine dökün. Yemeği servis tabağına alın. Maydanoz ve kırmızı pul biber süsleyin.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Yorumlar ve DerecelendirmelerHerhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...