Malzemeler: 500 gr dana bonfile 5 adet patates 50 gr tereyağı 150 gr yoğurt 1 demet roka 4 diş sarmısak sıvıyağ karabiber, kimyon, kırmızı pul biber, nane, tuz kızartmak için sıvıyağ
Patatesleri soyup rendeleyin ve bol suda nişastaları gidene kadar yıkayın. Suyunu süzün. Bir tavada bol sıvıyağ kızdırın ve patatesleri içinde kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkartıp yağını süzün. Bonfileyi ince uzun kesin. Yağsız teflon tavada kavurun. Ateşten alın ve zaman geçirmeden tereyağını etlere katıp karıştırın. Karabiber, kırmızı pul biber, kimyon ve nane ile tatlandırın. Sarmısağı soyup havanda ezin. Yoğurda ekleyin. Kızarmış patatesleri servis tabağına alın.Üzerine eti koyup, yoğurt gezdirin. Roka ile servis yapın.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Yorumlar ve DerecelendirmelerHerhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...