
Hünkari Kebab
Kişi Sayısı: 6 Kişi
Pişme Süresi: 100 Dakika
Malzemeler: 1 kg. kuşbaşı kuzu eti
Çorba kaşığı margarin
1 baş ince doğranmış iri soğan
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı Un
1 tatlı kaşığı tuz
1 lt. su
2 adet orta boy domates (kabuksuz ve ince doğranmış)
2 tatlı kaşığı Sarımsak Sos
Baharat torbası (kekik, fesleğen, 1 adet defne yaprağı, tane karabiber, maydonoz sapı ve kökü)
Yorumlar:
BEĞENDİ:
6 adet çekirdeksiz iri kemer patlıcanı
2 çorba kaşığı tepeleme dolu yağ
5 kahve fincanı Un (150 gr.)
1 1/2 su bardağı Süt
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı rende peynir
Patlıcanları yıkayın. Sonra bıçağın burnu ile hafifçe delin. Kömür ızgarası, gazlı veya elektrikli ocak üzerinde patlıcanları çevirerek hamur gibi oluncaya dek pişirin. Limonlu suyun içinde soyun. Bir tencerede erittiğiniz yağa unu ekleyip bir yumurta çırpma teli ile karıştırın. 3 ila 4 dk. orta ateşte kavurun. 5 dk. sonra hafif soğuyunca kaynar sütle ağır ateşte 3 dk. iyice karıştırın. Patlıcanları sıkıp ekleyin. Tuzunu da koyup 5-6 dk. pişirin, üzerine rende peyniri dökün.

istanbul.net.tr
Kare Kod (QR) Uygulaması
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.