Çikolatalı Gato

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 1 adet 10 porsiyonluk çikolatalı pandispanya
5 yumurta sarısı
175 gr. (7/10 su bardağı) tozşeker
3 çorba kaşığı su
250 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr. kuvertür ya da bitter sütsüz çikolata
200 gr. iç şam fıstığı (kıyılmış)
50 gr. beyaz çikolata (rendelenmiş, süsleme için)
100 gr. taze çilek ya da bir başka mevsim meyvesi (süslemek için)

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Soğumuş pandispanyayı enlemesine iki eşit parçaya kesin. Kremabörü hazırlamak için ısıya dayanıklı bir kaba yumurta sarıları, şeker ve suyu koyun. Kabı yarıya kadar sıcak su doldurulmuş daha büyük bir kabın içine oturtun. Yumurta - şeker - su karışımını kremamsı bir doku alıp, koyulaşıncaya kadar çırpın. Karışımın bulunduğu kabı sıcak su bulunan kaptan çıkartın ve karışımı soğuyuncaya kadar çarpmaya devam edin. Karışım soğuyunca küçük parçalar halinde margarini ilave edip, tahta bir kaşıkla karıştırın. Bitter çikolatayı kremaböre ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Pandispanyanın ortasına kremabörden sürün. Üzerine kıyılmış şam fıstığı serpiştirin. İkinci pandispanya parçasını üzerine kapatın. Gatonun üst ve kenarlarını kalan kremabörle kaplayın. Çikolatalı gatonun üzerinibeyaz çikolata rendesi ve meyvelerle süsleyip, servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT