Elmalı Kış Pastası

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 1 yumurta
125 g margarin
1 yemek kaşığı su
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
2,5-3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Elmalı dolgu: 3 adet orta boy elma, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 paket vanilyalı puding, 3 su bardağı su, yarım su bardağı beyaz şarap
Krema: 1 paket krem şanti, 1 su bardağı soğuk süt, 1 tatlı kaşığı kakao

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Yumurta, margarin, su, pudra şekeri, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozu ile hamur hazırlayın. Hamurun 2/3`ünü 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbın zeminine yayın ve çatal ile bir çok kez delin. Kenarlık yapmak için, kalan hamuru kalıbın kenarlarına 2,5-3 cm yüksekliğinde eşit şekilde yerleştirin.
Elmalı dolgu: Elmaları soyup çekirdeklerini çıkartın. İnce dilimler halinde kesip hamurun üzerine dağıtın. Üzerine tarçını serpin. Pudingi su ve şarap ile 2-3 dakika kaynatarak pişirin. Bekletmeden elmaların üzerine dökün. Fırına koyup önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında 45-55 dakika pişirin. Sürenin sonunda fırını kapatın ve kapağını açın. Bu şekilde 1 saat bekletin ve fırından çıkartın. Kalıptan çıkartmadan bir gece dinlendirin.
Krema: Krem şantiyi süt ile 2-3 dakika çırpın. Bir gece dinlenmiş olan pastanın üzerine yayın ve kakao serpin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT