Fıstık ezmeli kaplamayı hazırlamak için, bir tencereye 2 su bardağı su koyup, harlı ateşte suyu kaynatın. Kaynayınca ateşi iyice kısıp şamfıstıklarını koyarak, 2 dakika haşlayın. Tencereyi ateşten alıp, şamfıstıklarını bir süzgeçte süzdürdükten sonra, kâgit mutfak havlusu arasina koyun ve üstten elinizle ovalayarak, kahverengi ince zarlarını çıkarın. Sonra yeni bir kâğıt havlu üstünde, sıcak bir yerde kurumaya bırakın.
Firininizi 180°C ısıtın: Dikdörtgen bir kalıbın dibine ve iç çeperlerine kalıbın tam ortasında enlemesine büyük bir pili oluşturarak yağlı kâğıt döşeyin.
Margarini ve tozşekeri tahta bir kaşıkla çok açık renkli ve köpüklü krema kıvamı alıncaya kadar çırpın. Yumurtaların birini çırparak ekleyip, çırpmayı sürdürerek unun 1 çorba kasığını katın. Öbür yumurtayı da çırparak ekleyip, çırpmayı sürdürerek 1 çorba kaşığı daha un katın. Kalan unu ve kabartma tozunu karışımın üstüne eleyip karıştırarak yedirin.
Hamurun yarısını başka bir salata kâsesine aktarıp, kahveyi ekleyerek, karıştırın. Öbür kâsede kalan hamura da 2 çorba kaşığı su ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Bir kaşıkla kalıbın piliyle bölünmüş yarısına kahveli karışımı, yarısına da kakaolu karışımı doldurun. Kalıbı fırına verip, keki 20-25 dakika pişirin. Sonra kalıbı fırından alıp, tel ızgara üstüne ters çevirerek keki ızgaraya çıkarın. Üstündeki yağlı kâğıdı alıp atarak, soğumaya bırakın.
Şamfıstıklarını çok ince doğrayıp, bir kâseye koyarak, tozşekeri ekleyin. Karışımın üstüne pudraşekerini eleyip, limon suyunu ekleyerek, karıştırın. Yumurta akından azar azar ve sürekli karıştırarak, katı ve esnek bir kıvam alıncaya kadar katın. Keki önce ortasından 2`ye, sonra da parçaların her birini boylamasına 2`ye kesin. Kakaolu parçalardan birinin üstüne biraz reçel sürüp, bu parçayı kahveli parçalardan biriyle yüz yüze yapıştırarak, hafifçe bastırın. İşlemleri kalan 2 kek parçası ve biraz reçelle yineleyin. Birbirine yapışan parçalardan birinin üstüne kalan reçelden sürüp, öbür yapışık parçayı üstüne yerleştirerek hafifçe bastırın.
Kâsedeki şamfıstıklı karışımın üstüne biraz pudraşekeri serpip, iki kat yağlı kâğıt arasına döşeyin ve üstten elinizle geçerek düzgün tabaka halinde yayın. Sonra üstteki kâğıdı alıp, fıstık ezmeli kaplamanın kenarlarını bir bıçakla düzelterek, keki kaplayacak büyüklükte bir dikdörtgen haline getirin. Kekin 4 yüzüne kalan reçeli ince bir tabaka halinde sürdükten sonra keki kaplama tabakasının ortasını yerleştirin ve yağlı kâğıdın uçlarından tutarak, kaplamayı kekin üstüne katlayın. Sonra yağlı kâğıdı hafifçe çekerek alıp, kaplama tabakasının iki kenarını üstten hafifçe bastırarak birbirine yapıştırın.
Keki bir servis tabağına koyup, keskin bir çelik bıçağın ucuyla verevine birbirini kesen çizgiler çekerek, baklava biçimi süslemeler yapın. Sonra bir kenarda en az 8 saat bekletip (üstü örtülmemelidir), dilimleyerek, servis yapın.