Tereyağı, şeker, şekerli vanilin ve bir tutam tuzu mikserin hamur karıştırma ucu ile düşük devirde pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Yumurta sarısını ve 20 ml. suyu bu karışıma ekleyin, en son unu ilave edip karıştırın. Hazırladığınız hamuru kısa bir süre ellerinizle yoğurup folyoya sarın. 1 saat buzdolabında bekletin.
Hamuru unlu tezgahta 30 cm. çapında açın ve 26 cm. çapındaki yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Kenarlarını düzleştirin, içini çatalla birçok kere delin. Kalıba yereştirdiğiniz hamurun üzerlerine kağıt serip, nohutla doldurun. 190°C’de ısıtılmış fırının alt rafında 15 dakika pişirin. Kağıt ve nohutları çıkartın, 10-15 dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın.
Kuvertürü benmaride eritin, hamurun içine ve kenarlarına sürün. Greyfurtları beyaz kısımları kalmayacak şekilde soyun, zarların arasından dilimleri çıkartın.
Jelatinleri soğuk suyun içinde yumuşatın. Yoğurdu, limon kabuğu rendesi ve 5 yemek kaşığı bal ile karıştırın. Limon suyunu ısıtın. Suları sıkılmış jelatinleri ısıttığınız limon suyunun içinde eritip yoğurda ekleyin. Hafif katılaşıncaya kadar buzdolabında bekletin. Kremayı katı olana kadar çırpın, yoğurda ilave edin. Hazırladığınız karışımı hamurun içine yayın, spatula yardımıyla düzleştirin.
Greyfurt dilimlerini kağıt havlu ile kurulayın, kremanın üzerine yerleştirin. 3 saat buzdolabında bekletin. Cevizi irice kıyın.
Servis yapmadan kısa bir süre önce iri kıydığınız cevizi ve 3 kaşık balı tartın üzerine serpiştirin.