İrmikli Kek

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 1,5 su bardağı irmik (185 gr.)
1,5 su bardağı toz şeker (185 gr.)
200 gr. Margarin
250 gr. Yoğurt
1 su bardağı dondurulmuş vişne
1 adet yumurta
Yarım su bardağı çekilmiş badem
1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin:
Pudra şekeri

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Derin bir kasenin içerisinde, oda sıcaklığında beklettip, yumuşattığınız margarini, yumurtaları ve toz şekeri, krema kıvamına gelene kadar bir mikser veya çırpıcı yardımı ile çırpınız. Krema kıvamına gelince yoğurdu ekleyip, karıştırmaya devam ediniz. Daha sonra irmiği ekleyip, çırpınız. En son olarak kabartma tozunu, çekilmiş bademi ve vişneyi ilave edip, tahta bir kaşık ile karıştırınız. Kek harcını, margarin ile yağladığınız kek kalıbına alıp, harçın üzerini kaşığın sırtı ile düzeltiniz. Önceden 185 derece de ısıtılmış fırında 35-40 dak pişiriniz. Pişen keki kalbında 5 dak bekletip, soğuttuktan sonra servis tabağına ters çevirip, iyice soğutunuz. Soğuyan kekin üzerine bir süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpip , arzuya göre vanilyalı dondurma ile servis ediniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT