Kirazlı Kek

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 90 Dakika

Malzemeler: 5 adet yumurta
5 kahve fincanı toz şeker
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1/2 kahve fincanı sıvı yağ
1/2 kahve fincanı ılık su
1 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış kiraz

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Yumurtaları, 5 kahve fincanı şekerle iyice çırpın. İçine ılık suyu ve sıvı yağı ilave edin. Ardından kabartma tozunu, vanilyayı ve tarçını ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra elenmiş unu koyun. Küçük bir kek kalıbını yağlayın. Dibine 1 çorba kaşığı toz şeker serpip, kirazları yerleştirin. Üzerine hamuru dökün. Kalıbı içi su dolu bir başka kabın içine oturtarak 200 dereceli fırında 1-1,5 saat pişirin. İlk yarım saatin sonunda kekin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edin. Pişen keki fırından çıkartıp 1-2 dakika kalıbında bekletin. Ardından kenarlarını bir bıçakla kalıptan ayırıp servis tabağına ters çevirin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT