
Kokos
Kişi Sayısı: 6 Kişi
Pişme Süresi: 65 Dakika
Malzemeler: 2 yumurta
2 yumurta sarısı
150 g margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı süt
1/2 çay bardağı kakao
2 yemek kaşığı rom
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Hindistancevizli karışım: 2 yumurta akı, 1,5 çay bardağı pudra şekeri, 3 su bardağı hindistan cevizi, 2 yemek kaşığı Malibu
Krema: 2 muz, 1 limonun suyu, 1 paket hazır pasta kreması, 1,5 su bardağı soğuk süt, yarım çay bardağı hindistancevizi
Yorumlar:
Hindistancevizli karışım: Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın. Pudra şekerini azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Hindistan cevizi ve malibuyu da ekleyip iyice karıştırın.
Hamurun yarısını 25x12 cm ölçulerindeki yağlanmış baton kek kalıbına dökün, üzerine hindistancevizli karışımı yayın ve kalan hamuru döküp ve önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında 55-65 dakika pişirin.
20`nci dakikada fırının kapağını açıp kekin ortasına bir bıçak yardımı ile uzunlamasına 2 cm derinliğinde bir yarık açın. Pişirdiğiniz keki soğutup kalıptan çıkartın.
Krema: Muzlardan birini küçük parçalara, diğerini de dilim dilim doğrayın ve limon suyuna bulayın. Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. 1/3 ‘ni ayrı bir kaba alıp küçük parçalara kestiğiniz muzları ekleyin ve karıştırın. Keki yatay olarak üçe kesin ve aralara muzlu kremayı sürüp tekrar yapıştırın. Üzerini kalan pasta kreması ile kaplayın. Üzerine hindistancevizi serpin ve dilimlenmiş muzları sıralayın.

istanbul.net.tr
Kare Kod (QR) Uygulaması
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.