Krem Şantili Meyveli Tart

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1.5 su bardağı un
Krema için: 2 su bardağı süt, 1/2 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı un, 2 yumurta sarısı, 100 gram çekirdeksiz üzüm, 1 adet muz, 1 adet kivi, 1/2 kg krem şanti, 1 çay bardağı süt

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
1/2 çay bardağı sıvı yağı, 2 yumurtayı ve şekeri çırpın. 1.5 su bardağı unu azar azar içine ilave edin ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Hamuru merdane ile yarım parmak kalınlığında açın. Tart kalıbını yağlayarak hamuru içine dökün. Hamurun kenarlarını, tepsinin kenarlarına doğru yükseltin, hamurun dışa taşan kenarlarını kesin. Önceden ısınmış fırında 175 derece ısıda pişirin. Krema için: 2 su bardağı Sütü, 1/2 su bardağı toz şekeri ve 1 çay bardağı unu ilave ederek, pürüzsüz olana dek karıştırın. Kısık ateşte pişirin ve soğutun. İçine 2 yumurta sarısını çırparak ekleyin. Pişen tartı kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın. Hazırladığınız kremayı tart hamurununiçine sürün. Kremanın üzerine meyveler ile tamamen kapatın. 1/2 çay bardağı süt ile, 1/2 paket krem şantiyi mikserle çırpalım. Koyulaşınca krem şantiyi krema sıkacağına doldurun ve tartın, krem şanti ile kenarlarını süsleyelip, buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT