Mozaik Bisküvi

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 35 Dakika

Malzemeler: 5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
100 gram tereyağı
Kibrit kutusu kadar maya
2 kahve fincanı toz şekeri
1 adet yumurta
1 yumurta sarısı
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 fincan iri dövülmüş fındık veya ceviz
1 portakal kabuğu rendesi ve reçeli

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
1 su bardağı ılık, şekerli suyun içinde mayayı eritin, maya kabarınca unun ortasına mayalı sıvıyı dökün. Sütü, toz şekeri, yumurtayı, eritilmiş ve soğutulmuş tereyağını ilave ederek hamuru yoğurun. Hamuru ılık bir yerde mayalanması için bekletin. Mayalanan hamurun içine üzümü, cevizi, portakal kabuğu rendesini ekleyerek, tekrar yoğurun. Merdane ile yarım cm kalınlığında açın ve bisküvi kalıplarıyla hamurdan parçalar keserek tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp toz şeker serpiştirin. 200 dereceli fırında bisküviler pembeleşene kadar pişirin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT