Nugatlı Pasta

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 250 gr. un
150 gr. tereyağı
2 yumurta
tuz
1 bardak ayçiçek yağı
1 bardak süt
limon kabuğu
1 paket tatlı maya
Kreması İçin:
6 yumurta sarısı
100 gr. şeker
20 gr. süt
vanilya
50 gr. badem
1 yemek kaşığı bal
300 gr. tereyağı
100 gr. nugat
100 gr. çikolata

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Krema için önce sütü şekerle birlikte kaynatın. Bademleri ve vanilyayı ekleyip 3 dakika pişirin. Ilındıktan sonra devamlı karıştırarak yumurtaları ekleyin. Tekrar ateşe alın, ancak kaynatmayın. Soğuduması için bırakın ve yumuşamış tereyağını ilave edin. Biraz daha soğuyunca dövülmüş nugatları ve parça çikolataları ekleyin. Hamuru hazırlamak için yumurtaları şeker, limon kabuğu ve bir tutam tuz ile çırpın. Sütü ve sıvı yağı ekleyin. Bir başka kapta un ve mayayı elekten geçirin ve karışıma ilave edin. İyice homojen bir hal aldığında yağlanmış bir kalıba dökün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Pastayı keserek üç kat elde edin. Katlar arasına kremayı sürün. Üzerine pudra şekeri serpin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT