Vişneli Rulo

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 8-10 adet Hamuru için:
1-2 kahve fincanı pudraşekeri
1 kahve fincanı sıvı sana
1 kahve fincanı ayçiçek yağı
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
Harcı için:
2 su bardağı dondurulmuş vişne
yarım su bardağı çekilmiş fındık
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı tozşeker

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Pudraşekeri, sıvı sana, ayçiçek yağı, süt, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve unu derin bir kaba alın. Kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurup küçük bezelere ayırın. Vişneleri bir süzgece koyup,suyunu süzün. Tezgaga hafifce un serpip bezelerden birini merda ile açın. Hamurun kenarına vişnelerden ve çekilmiş fındıkdan koyup sigara böreği gibi sarın (önce alt kenarı içeri ve her iki yanı da içeri katlayarak sarın) ruloları yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp tozşeker serpin. Önceden 185 derece ısıtdığınız fırında üzeri kızarana dek pişirin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT