Afrodit Salatası

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 15 Dakika

Malzemeler: 1 adet küçük boy karnabahar
1 marul göbeği
4 baş pancar
1 orta boy salatalık
4 orta boy domates
4 körpe havuç
4 kırmızıturp
2 büyük patates
5-10 yaprak tere
yeteri kadar zeytinyağ
üzüm sirkesi
karabiber,tuz
birkaç yaprak dereotu ve maydanoz

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Karnabaharın çiçek kısmı tuzlu kaynar suda haşlanır. Pancarların üstü kazınıp bol suda yıkandıktan sonra, patateslerle birlikte tuzlu suda haşlanır. Tereler iyice yıkanır. Salatalığın kabuğu soyulup dilimlenip doğranır. Turpun saçakları kesilip dörde bölünür ve bol suda iyice yıkanır. Marulun göbeği bir gül gibi açılarak bol suyla yıkanır. Domates dilim dilim doğranır ve çekirdekleri çıkartılır. Havuçların üstü kazınarak rendelenir. Büyük bir salata tabağının tam ortasına marulun göbeği oturtulur. Çevresine turp parçaları ve küçük parçalara bölünmüş karnabaharlar yerleştirilir. Sonra sırayla dilimlenmiş pancarlar, patatesler, salatalık ve domatesler dizilir. Rendelenmiş havuçlar en dışa konur veya aralara serpilir. Salata tere yapraklarıyla süslenir. Bir küçük kasede istenildiği kadar sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiber iyice çırpılarak birbirine iyice yedirilir. Sonra salatanın üstüne gezdirilerek dökülür. Salata tabağı birkaç maydanoz ve dereotu yaprağıyla süslendikten sonra servis yapılır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT