Humus

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 60 Dakika

Malzemeler: 1/2 su bardağı tahin
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı sumak
1 3/4 su bardağı nohut
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1/6 demet maydanoz
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı limon suyu
2/3 su bardağı zeytinyağı
3 diş sarmısak
3 su bardağı su

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Nohutu yıkayın, 2 su bardağı su ile bir gün önceden ıslatın, bir su bardağı su daha ekleyip, basınçlı tencerede, iyice yumuşayana değin, yaklaşık 1 saat pişirin, pişirme suyundan çıkarıp, ezerek tel süzgeçten geçirin. Sarmısağı soyup yıkayın, ezin, 1/2 su bardağı zeytinyağı, tahin, limon suyu, tuz ve 1/2 tatlı kaşığı kırmızı biberle birlikte nohuta ekleyin, pişirme suyundan ½ çay bardağı koyun, karıştırın, servis tabağına alın. Maydanozu yıkayın, ayıklayın, yapraklarıyla ezmeyi süsleyin, aralarına sumak ve kimyon serpin. Kalan yağı tavada ısıtın, kalan kırmızı biberi ekleyin, bir iki kez karıştırın, ocağı kapatın, ezmenin üzerine gezdirin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT