Midye Salatası

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 15 Dakika

Malzemeler: 20 adet kabuklu midye
1/2 çay bardağı limon suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet küçük soğan
1 çay bardağı beyaz şarap veya su
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Midyelerin kıllarını ayıklayıp, temizce yıkayınız. Küçük bir tencereye şarabı veya suyu koyup kaynatınız. Şarap veya su kaynayınca, midyeleri atıp. Çok kuvvetli ateşte 4-5 dakika haşlayınız. Sonra, kevgirle midyeleri çıkarıp, içlerini servis tabağına koyunuz. Tencerede kalan suyu biraz kaynatarak buharlaştırınız. Bu suyu, midyelerin üzerine dökünüz. Soğanı ince halkalara kesip, tuzla ovup, yıkanıp, midyelerin üzerine koyunuz. Limon suyu, zeytinyağı, kıyılmış maydanozu serpip, karıştırınız. Limon dilimleriyle süsleyip, serves yapınız. N o t : İç midyeden de yapılır. Kabuklu olarak yapmak isterseniz, 4-5 dakika kabuklu olarak haşlanır, sonra kabuktan midyeleri çıkartıp, servis tabağına alınır. Diğer malzemeler de yanına konularak servis yapılır

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT