Malzemeler: 250 gr. kuzu eti (küçük kuşbaşı doğranmış) 2 bardak pirinç 3 yemek kaşığı tereyağ 50 gr. kabukları soyulmuş badem 2 orta boy havuç Tuz, karabiber
Ayıklanmış pirincin üzerine sıcak su ve tuz koyup soğumaya bırakın. İyice yıkayıp süzün. Eti 4-5 dakika suda, biraz tuzla pişirin. (etin suyu 3 bardağa inmeli) Tereyağını bir tencerede eritin. Haşlanıp kabukları soyulmuş bademleri hafifçe pembeleştirin. Kazınıp küçük küp biçiminde doğranmış havuçları katıp çevirin. Pirinci katıp 10 dakika kavurun. Et suyunu katın. Kapağını kapatıp kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp 15 dakika demlendirin. Servis yapmadan önce tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Yorumlar ve DerecelendirmelerHerhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...