Denizli Mantısı

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 40 Dakika

Malzemeler: 1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağından biraz fazla un
1 su bardağı su
İçi için: 150 gram kıyma, 1 demet soğan, 1 demet maydanoz, 2 dilim bayat ekmek içi, 2 kaşık sıvı yağ, Tuz, karabiber
Üzerine: 350 gr. sarımsaklı yoğurt, 1 kaşık tereyağı, Toz kırmızı biber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Unu derince bir kaba alın, içine yumurtayı kırıp, sütü sürekli karıştırarak ilave edin. Pürüzsüz bir hamur olana dek çırpın. Tuzunu ayarlayın. Teflon tavayı hafifçe yağlayıp, yağı kızdırın ve hazırladığımız hamurdan bir kepçe döküp arasıra sallayarak pişirin. Ayrı bir yerde soğanları ince doğrayarak pembeleştirin ve kıymayı ekleyip, rengi değişene dek kavurun. Pembeleşen soğan ve kıymaya maydanozu doğrayıp, ekleyin, tuzunu, biberini ayarlayıp, ateşten alın. Bayat ekmek içini ufalayın. Hazırladığımız pişmiş yufkaların arasına kıymalı içten yayarak, yufkaları üst üste dizin. 1 su bardağı sıcak suyu yufkaların üzerine gezdirin ve 10 dakika sonra orta ısılı fırında suyunu çekene dek pişirin. Fırından alıp, sarımsaklı yoğurdu üzerine gezdirin. Küçük bir tavada tereyağını eritip, kırmızı biberi ekleyin ve 1-2 kez çevirip, ateşten alın. Mantının üzerine gezdirin ve üçgen dilimler halinde kesip, servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT