Kitelfum

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 400 gr köftelik bulgur(2 su bardağı)
750 gr kavurma
3 diş sarmısak
pul biber, karabiber, tuz.

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Bulguru ayıklayıp yıkayın. Suyunu iyice süzüp 1 su bardağı ılık su ve tuz ile yarım saat yoğurun. Bulgurlar iyice yumuşayıp karışım adeta bir hamur kıvamını alınca yumurta büyüklüğünde parçaları avucunuzda iyice sıkarak köfte biçimi verin. 5 bardak suyu tencerede kaynatın. Tuz atın. Bulgur köftelerini tencerenin büyüklüğüne göre kısım kısım tuzlu suya atıp 4 dakika haşlayın. Delikli kepçeyle tencereden alıp bir kenarda bekletin. Kavurmayı parçalara ayırın. Üzerine haşlama suyundan dökün. Pul biber ve karabiber ekleyip bir taşım kaynatın. Etler iyice ısınıp yağı eriyince bulgur köftelerinizi elinizle bölerek içine atın. Köfteler dağılmadan bir taşım daha kaynatıp servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT