Ortadoğu Usulü Mantı

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 3 adet tavuk göğüs eti (fileto)
1 su bardağı haşlanmış nohut (zarları çıkarılmış)
500 gr Yoğurt
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı sıvı yağ
30 gr dolmalık fıstık
1 adet yufka
1 yemek kaşığı maydanoz
kırmızı pul biber, tuz, karabiber
kızartmak için sıvı yağ

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Tavuk göğüslerini margarin ve ayçiçek yağları ile birlikte tuz ve karabiber ekleyerek her iki tarafı da kahverengi olana kadar kızartın. Sonra soğuk su ekleyin. 45 dakika boyunca pişirin. Tavukları ince ince didikleyin. Ayırdığınız tavuk suyuna tavukları ekleyin, nohutları katın. Dolmalık fıstığı ve yufkayı kızartın. Yoğurdu iyice karıştırın. Nohutlu tavuk karışımını derin bir servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu dökün. Yoğurdun üzerine dolmalık fıstıkları, maydonoz ve pul biberi serpin. Servis tabağının en üstüne veya etrafına kızarttığınız yufkaları ekleyip servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT