Patlıcanlı Pilav

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 1 büyük patlıcan
1 bardak pirinç
1,5 bardak kaynar su
1 büyük soğan
2 tatlı kaşığı doğranmış nane (veya 2 tatlı kaşığı kuru nane)
1/4 bardak zeytinyağı
1/4 bardak mısırözü yağı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Patlıcanları yıkayın, şeritler halinde soyun ve 2,5 cm kalınlığında halka halka kesin 1/4 bardak mısırözü yağını kızdırın, iyice kızdığında patlıcanları koyup her iki tarafı iyice kızarana kadar kızartın. Kağıt havlu üstüne çıkartın ve tencerede kalan yağı başka bir kızartma için alın. Soğanları küçük küçük doğrayın, 1/4 bardak zeytinyağı ile tencereye koyup, ateşin üstüne koyun. Soğanlar pembeleşene kadar karıştırın. Bu esnada pirinci yıkayıp suyunu süzdürün ve yağdaki soğanları ekleyin. Tuz, biber, baharatlar ve taze ya da kuru naneyi ekleyerek 5 dakika kadar karıştırıp pişirin. Ateşe dayanaklı (20 cm.lik) bir pyrex tencereye kavrulmuş pirinci koyup üzerine patlıcan kızartmaları yerleştirin ve 1,5 bardaklık kaynar suyu da ekleyerek 10 dakika orta ateşte, 10 dakika da kısık ateşte pişirin. Sonra kapağını açıp iki kat yaptığınız kağıt havluyu yemeğin üstüne koyarak kapağı tekrar kapatın. Servis yapmadan önce 15 dakika dinlendirin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT