Spagetti Bolonez

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 20 Dakika

Malzemeler: 1/2 paket spagetti makarna
150 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1/2 adet kabak
2-3 diş sarımsak
1 adet domates
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı eski kaşar peyniri rendesi
1 tavuk suyu tableti
1 çorba kaşığı tereyağı
3/4 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı un, tuz

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Spagetti makarnayı tavuk suyu ilave edilmiş tuzlu sıcak suda haşlayın, suyunu süzerek bekletin. Sıvı yağı tavaya aktarın, kıymayı, rendelenmiş havucu ve küçük doğranmış soğanı birlikte kavurun. 3 dakika sonra rendelenmiş kabağı ve patetesi rendeleyerek ilave edin. Arada bir karıştırarak kavurmaya devam edin. Domatesin kabuğunu soyup, tavla zarı iriliğinde doğrayarak, karşıma ilave edin. 3-4 dakika kadar soteledikten sonra salçayı ekleyip, 1 dakika daha kavurun. Malzemenin üzerini hafifçe aşacak kadar su ve tuz ilave ederek sebzeler yumuşayana dek kapaklı olarak pişirin. Ateşten almadan 1 dakika önce unu çok az su ile ezip, ilave edin. Sos koyulaşınca ateşten alıp ayrı bir tavada tereyağını eritip, makarnaya ekleyin. Makarnayı servis tabağına alarak üzerine sosu yapıp, eski kaşar rendesi serpiştirelim.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT