Çarliston biberleri yıkayıp kurulayın. Sap kısmını koparmadan hafifçe keserek açın. Uç kısımlarına doğru çekerek içindeki tohumları çıkarın. Kızdırdığınız sıvı yağda kızartın. Domateslerin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın. Küçük küp şeklinde doğrayın. Sarmısakları ince ince kıyın. Diğer tarafta zeytinyağını hafifçe kızdırın. Doğradığınız sarmısakları zeytinyağında hafifçe kavurun. 1 yemek kaşığı un katın. Un pembeleşince domatesleri ekleyin., karıştırarak pişirin. Domates suyunu çekince içine ½ su bardağı sıcak su katın. Koyu bir kıvama gelince tuz ve limon suyu ile tatlandırıp ateşten alın. Soğuyan biberlerin kabuklarını soyup servis tabağına dizin. Sosu biberlerin üzerine döküp servis yapın.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Yorumlar ve DerecelendirmelerHerhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...