Biber Ekşilemesi

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 1 kg çarliston biber
1 kg domates
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı un
4 diş sarmısak
1/2 adet limonun suyu
1/2 bardağı zeytinyağı

kızartmak için sıvıyağ

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Çarliston biberleri yıkayıp kurulayın. Sap kısmını koparmadan hafifçe keserek açın. Uç kısımlarına doğru çekerek içindeki tohumları çıkarın. Kızdırdığınız sıvı yağda kızartın. Domateslerin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın. Küçük küp şeklinde doğrayın. Sarmısakları ince ince kıyın. Diğer tarafta zeytinyağını hafifçe kızdırın. Doğradığınız sarmısakları zeytinyağında hafifçe kavurun. 1 yemek kaşığı un katın. Un pembeleşince domatesleri ekleyin., karıştırarak pişirin. Domates suyunu çekince içine ½ su bardağı sıcak su katın. Koyu bir kıvama gelince tuz ve limon suyu ile tatlandırıp ateşten alın. Soğuyan biberlerin kabuklarını soyup servis tabağına dizin. Sosu biberlerin üzerine döküp servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT