Erikli Bulgurlu Pazı Sarması

Yeme İçme Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri Erikli Bulgurlu Pazı Sarması

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 25 Dakika

Malzemeler: 2 demet pazı
2 su bardağı bulgur
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı zeytinyağı
nar ekşisi veya limon
10 – 15 adet yeşil erik
1/2 kg Yoğurt
tuz, karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Pazıların yapraklarını kaynar suya çok az batırın sonra soğuk suya alın. Biraz beklettikten sonra sudan çıkartın. Diğer tarafta bulguru çok az su ile ıslatın. Kuru soğanı küp şeklinde doğrayın. Sarımsak, 1 kaşık biber salçası, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile birlikte yoğurun. Sonra pazıları sararak tencereye dizin ve erikleri koyun. Nar ekşisi veya limonu ekleyerek üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip 20 dakika pişirin. Üzerine yoğurt dökerek servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT