Etli Asma Yaprağı Dolması

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 1/2 kg. orta yağlı kıyma
3 çorba kaşığı pirinç
2 orta boy soğan
1/2 çorba kaşığı salça
250 gr. taze asma yaprağı
8-10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
İçi için:
1/2 kg. orta yağlı kıyma
3 çorba kaşığı pirinç
2 orta boy soğan
3 orta boy domates (veya 1/2 çorba kaşığı salça)
8-10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Tencereye 2 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz koyup kaynatınız. Yaprağı yıkayıp, tencereye koyarak hafif hararetli ısıda 5 dakika pişiriniz. Ayrı bir kapta, kıymayı derin bir kaba koyunuz. İçine ince kıyılmış soğan, maydanoz, pirinç, kabukları çıkartılıp fındık büyüklüğünde doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edip karıştırınız. (Domates olmadığı zaman 1/2 çorba kaşığı salçayı bir çay bardağı su ile sulandırıp katınız.) Yaprağın sapını çıkartıp büyükleri ikiye ayırınız. Tüylü kısmı üste gelmek üzere masaya yayınız. Hazırladığınız içten uzunlamasına yeteri kadar koyup kenarlarını kapatarak sarınız. Tencereye muntazam dizip suyunu üzerine dökünüz. Suyu az gelirse biraz daha ilave ederek hafif hararetli ısıda yarım saat pişiriniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT