Etli Biber Dolması

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 1/2 kg. dolmalık biber
300 gr. orta yağlı kıyma
2 çorba kaşığı pirinç
2 orta boy soğan
3 orta boy domates
8-10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 cay kaşığı karabiber
İçi için: 1/2 kg. orta yağlı kıyma
3 çorba kaşığı pirinç
2 orta boy soğan
3 orta boy domates (veya 1/2 çorba kaşığı salça)
8-10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Kıymayı derin bir kaba koyunuz. İçine ince kıyılmış soğan, maydanoz, pirinç, kabukları çıkartılıp fındık büyüklüğünde doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edip karıştırınız. (Domates olmadığı zaman 1/2 çorba kaşığı salçayı bir çay bardağı su ile sulandırıp katınız.) Biberleri yıkayıp sap kısmını içine bastırarak çıkartınız. Çekirdeklerini boşaltıp, içleri doldurunuz. Ağzına domatesten kesilen kapakları örtünüz. Kapak kısımları üste gelmek üzere tencereye yerleştiriniz. Biraz tuz ve karabiber serpip üzerine 2 su bardağı kaynar su dökünüz. Hafif hararetli ısıda 30-35 dakika pişiriniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT