Etli Kara Lahana Dolması

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 3 demet kara lahana
250 gr. kıyma
2 soğan
1 kahve fincanı pirinç
1/2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı yağ
tuz karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Kara lahanalar saplarından ayrılır. Kaynar suda 4-5 dakika haşlanır. Soğuk suya tutulup suyu süzülür. Bir kabın içine ince kıyılmış soğan, kıyma, maydanoz, pirinç, 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz, karabiber ve 1/2 bardak su katılıp iyice karıştırılır. Lahana yaprakları açılıp içine bir miktar iç konulup sarılarak küçük dolmalar yapılır. Tencereye yağ, domates salçası konup eritilir. Dolmalar ve 2 su bardağı su konularak yapraklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT