Etli Patlıcan Dolması

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 5 orta boy patlıcan
250 gr. orta yağlı kıyma
2 çorba kaşığı pirinç
3 orta boy domates
1 orta boy soğan
8-10 dal maydanoz
4-5 diş sarımsak
1/2 çorba kaşığı kuru nane
1/2 limon
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
içi için:
1/2 kg. orta yağlı kıyma
3 çorba kaşığı pirinç
2 orta boy soğan
3 orta boy domates (veya 1/2 çorba kaşığı salça)
8-10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 çay kaışığı karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Patlıcanları yıkayıp sap ve uç kısımlarını kesiniz. Ortadan enine ikiye bölerek kabuk kısmı 6-7 mm kalıncaya kadar içini ince ince uçlu bir bıçakla oyunuz. Kıymayı derin bir kaba koyunuz. İçine ince kıyılmış soğan, maydanoz, pirinç, kabukları çıkartılıp fındık büyüklüğünde doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edip karıştırınız. (Domates olmadığı zaman 1/2 çorba kaşığı salçayı bir çay bardağı su ile sulandırıp katınız.) Patlıcanları doldurup tencereye diziniz. Soyulmuş sarımsak, tuz ve karabiber serpip 2 su bardağı kaynar su dökünüz. Hafif hararetli ısıda yarım saat pişiriniz. Nane ve limon suyu ilave edip bir taşım kaynatınız.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT