Fırında Pastırmalı Ispanak

Yeme İçme Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri Fırında Pastırmalı Ispanak

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 250 gr. donmuş veya 1/2 kg. taze ıspanak
1 soğan
1 avuç dolmalık fıstık (çam fıstığı)
2 yumurta
1 bardak ince dogranmış mantar
1 bardak rende kaşar
10 ince dilim pastırma
1 kaşık yağ
tuz, karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Tencerede soğan ve fıstık kavrulur, parcalanmış ıspanak eklenerek ağzı kapatılır. Arada bir karıştırmak suretiyle ıspanakların hacim kaybetmeleri ve renk değiştirmeleri beklenir. Sonra mantarlar konur ve bir iki çevrildikten sonra ateşten alınır. Karışım tuz, biber konduktan sonra bir fırın kabına dökülür. Üzerine pastırma dilimleri yayılır. Yumurtalar çırpılıp üzerine dökülür, en üste de peynir serpilir. Isıtılmış fırında (200 derece) üzeri kızarıncaya dek pişer. NOT: Pastırmalı pırasa icin pastırma bulunmadığında çemen tohumu veya bitkisi (Fenugreek) baharat olarak kullanılıp pastırma kokusu elde edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT