Ispanaklı Peynirli Kabak

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 1 kilo kabak
2 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
2 su bardağı kıyılmış ıspanak
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı rende parmesan veya gravyer yada kaşar peyniri
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
1 çay bardağı ufalanmış ekmek içi
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Kabakları ayıklayıp rendeleyiniz. Üzerine tuz serpiniz ve süzgeçte 1 saat bekletiniz. Geniş yüzeyli bir tavayı orta ateş üzerine oturtunuz. Zeytinyağını koyunuz. Kızgın yağda rendelenmiş soğanları ve ezilmiş sarımsak dişini karıştırarak yumuşayıncaya kadar kavurunuz. Tavaya suyu sıkılmış kabakları ve yıkanmış kıyılmış ıspanakları katınız. Tüm malzemeyi karıştırarak 5-6 dakika kavurunuz ve soğumaya bırakınız.

Büyük bir çukur kapta yumurtaları tuz ve karabiberlerle çırpınız. Rende peynirin yarısı ile maydonozları ekleyip tüm malzemeyi karıştırınız. Karışımı yağlanmış fırın kabına dökünüz. Üzerine bir kahve fincanı zeytinyağı ile ekmek kırıntılarını gezdiriniz. Fırın kabını önceden ısıtılmış Bosch fırınınıza veriniz. Yaklaşık 25-30 dakika sonra fırın kabını alınız. Karışım üzerine kalan ikinci yarı peynirleri gezdiriniz. Tekrar fırına veriniz. Peynirler eriyince kabı fırından alınız.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT