Kabak Granite

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 5 küçük boy kabak
350 ml. (1 2/5 su bardağı) beşamel sos
60 gr. Parmesan veya kaşar peyniri
rendesi
Harcı için:
300 gr. tavuk göğsü veya taze sebze (küçük parçalar halinde doğranmış)
30 gr. (2 çorba kaşığı) margarin
1/2 çay kaşığı tuz
karabiber
250 ml. (1 su bardağı) domates sosu

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Kabakaları kazıyın. Uçlarını kesip ortadan enlemesine iki parçaya ayırın. Bir çay kaşığı ile ortadaki çekirdekli kısmı çıkartıp, atın. Kabakları rahatça alacak büyüklükte bir tencereye yarıya kadar su koyup bir taşım kaynatın. Su kaynayınca tencerenin kapağını açın, kabakları 3-4 dakika kaynar suda haşlayın. Delikli bir kevgirle tenceredn alıp, soğuk suya tutarak süzdürün. Kurulayıp, fırın tepsisine dizin. Bu arada harcı hazırlamak için, Sana`yı bir tavada eritin. Tavuk ya da sebzeyi ilave edip, sık sık karıştırarak 3-4 dakika sote edin; tuz ve biberini ilave edip tekrar karıştırın ve ateşten alın. 2/5 su bardağı beşameli ilave edip, tekrar karıştırın. Morney sosu hazırlamak için kalan beşamel sosu bir tencerede telle sık sık karıştırarak ısıtın. Tencereyi ateşten alın. İçine parmesan veya kaşar peyniri rendesinin yarısını ilave edin. Birkez karıştırıp bir kenarda bırakın. Haşlanmış kabakların içini harçla doldurun. Morney sosu bir kaşıkla kabakların üzerine dökün. Üzerlerine kalan parmesan ya da kaşar peyniri rendesini serpiştirin. Fırınınızın üst katındaki salamandırı yakın. İçleri doldurulmuş kabakların olduğu tepsiyi, fırının en üst katına sürün. Morney sos altın sarısı bir renk alıp yer yer kahverengileşmeye başlayınca tepsiyi fırından alıp,gratine kabakları önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, domates sosla sıcak olarak servis yapın

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT